Håpløst å være håndverker i Oslo

7.2.2018

Oslo By og Oslo Kommune. Parkerings problematikken i sentrum av Oslo, har allerede eksistert i flere år. Betalingsautomater som gjelder kun for maks 2 timer. På servicejobber blir dette uholdbart over flere dager. Og nå som arbeidet med fjerning av P-plasser og forbud, er et politisk relatert mål.

Denne problematikken i sentrum av Oslo har allerede eksistert i flere år. Betalingsautomater som gjelder kun for maks 2 timer. På servicejobber blir dette uholdbart over flere dager. Og nå som arbeidet med fjerning av P-plasser og forbud, har løpt helt løpsk. Blir det for mange håndverkere og butikker, ugreit å drive i sentrum. Flott for byen, leit for boligkunder og boligprisene. I den grad økning i kostnader for håndverkere vil tilfalle boligeiere ved oppussing og rehabiliterings arbeider. Varebil og tilhenger er nærmest umulig å plassere i dag. Og få stå tilgjengelig på en slik måte at det blir lønnsomt å laste/losse, uten at parkeringsvaktene går bananas. Men nå er det altså slutt på oppdrag i sentrum av Oslo, for flere av de håndverkere vi kjenner.

Dersom kunden ikke har disponibel plass i bakgård eller i privat garasje, som kan disponeres av håndverker. Skygger vi banen sier de. Dette står også oppført som eget punkt/forbehold, i tilbud som sendes ut til kunder. De som skriker høyest om hvor fint alt blir i sentrum og hvor lettvint alt blir uten trafikk!De bor som oftest litt høyere opp. Med dobbel garasje og relativt stor hage og ute plass. Trikken går like forbi porten, eller bare et steinkast unna. El-bil er innkjøpt for å oppnå miljøstatus på Facebook, LinkedIn. Men byen blir nok fin den. Stille blir det også. Vi får håpe den ikke blir for stille.

.https://www.aftenposten.no/osloby/i/jPaa8q/For-et-par-ar-siden-var-det-lovlig-a-parkere-her-Na-ma-handverkerne-ta-en-sjanse

Hovedkategori:
Arbeidsmiljo
Forfatter:
Byggtilsynet

Annonser